Duurzame inzetbaarheid

Ontdek de weg naar succes in het werkvermogen van medewerkers en focus op werkgeluk!

Wat is het?

Het tegengaan van de financiële gevolgen van productiviteitsverspilling. Het investeren in duurzame inzetbaarheid is niet alleen het tegengaan van productiviteitsverspilling maar ook het voor zijn van (langdurig) verzuim.

Onze missie is niets minder dan uw organisatie te transformeren in een krachtige entiteit, klaar voor de uitdagingen van morgen. Met een gedeelde visie en nauwe samenwerking, leggen we de basis voor een cultuur waarin de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van uw medewerkers centraal staan. Samen nemen we concrete stappen om een veerkrachtige organisatie te creëren die voorbereid is op de toekomst en haar mensen in staat stelt om te groeien en te gedijen.

“Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema geworden voor directies, besturen en HR”

Waarom?

Gaat het niet goed op het gebied van gezondheid, kennis, werkplezier, balans tussen werk en privé of is het werk niet uitdagend genoeg, dan heeft dat effect op de productiviteit van werknemers.

Als werkgever of leidinggevende ben je vast bekend met het probleem van langdurig verzuim als gevolg van stress en burn-out bij medewerkers. Het is vervelend voor de werknemer én voor jou als werkgever. Helaas worden deze problemen vaak pas laat opgemerkt, wat leidt tot onnodige hoge kosten en leed. Bovendien kan het ontbreken aan tijd en expertise het adequaat aanpakken van deze problemen bemoeilijken.

Bij de VitaliteitsGroep hechten we veel belang aan de juiste match tussen de ingezette specialist(en) en jouw bedrijf. Naast de juiste kennis en ervaringen moet de ingezette specialist(en) ook passen in de bedrijfscultuur. Daarom nemen we de inventarisatie van de opdracht serieus en brengen we de behoeften en verwachtingen snel en vakkundig in kaart.

Enkele van onze oplossingen

Coach on the floor

Instapper: een professionele coach komt bij jouw bedrijf ter plaatse om medewerkers te begeleiden. De coach is in staat om snel te reageren op de behoeften van de medewerkers en kan hen ondersteunen bij het omgaan met stress. Denk hierbij aan inloopspreekuren, stoelmassages en nog veel meer. Coach on the Floor is een flexibele en laagdrempelige oplossing, die kan worden ingezet als er behoefte is aan directe ondersteuning.

duurzame inzetbaarheid

Training voor (team)managers

Als een efficiënte en doelgerichte organisatie is het essentieel dat alle managers zich richten op de doelstellingen van de organisatie.
We gaan met elkaar de organisatiewensen inventariseren en alle teammanagers individueel coachen aan de hand van 360 feedback op maat en behandelen wij de zes managementstijlen. Meer informatie

Inclusief een verzuim rekentool (branche specifiek) 

Een vitaliteitsCentrum

De COMPLETE op maat oplossing waarbij de VitaliteitsGroep nauw samenwerkt met de organisatie aan een preventieve aanpak, duurzame inzetbaarheid en vermindering van stress en burn-out.

Aan de hand van berekeningen geven wij inzichten in de kosten en baten van duurzame inzetbaarheid in de huidige en wenselijke situatie.

Wij ontzorgen door medewerkers gezond, gemotiveerd, bekwaam en productief te houden. Er kunnen korte 1-op-1 coachsessies en workshops voor medewerkers en leidinggevenden worden gegeven, leermodules worden ingezet en er is een uitgebreide pool van specialisten beschikbaar voor preventie en behandeling van stress. Daarnaast werken wij nouw samen met diverse andere partijen om het gewenste succes echt te realiseren. Klik hieronder op “het concept” om een eerste indruk te verkrijgen.

TIP: subsidie duurzame inzetbaarheid voor bedrijven MDIEU

Het drempelbedrag voor subsidieaanvraag is 75.000 euro. Samen, met de hulp van ons en de overheid, versnellen we duurzame inzetbaarheid. Onze (team)managers training, preventieve coaching om uitval voor te zijn, een coach on the floor of zelfs een eigen intern vitaliteitscentrum dat wij kunnen wegzetten binnen uw organisatie, passen goed in deze regeling. Er komt weer een nieuwe aanvraagronde aan.

Ook zou de SLIM-subsidie regeling een optie kunnen zijn om te onderzoeken.

Ben je benieuwd naar hoe jouw organisatie op een succesvolle manier aan de slag kan gaan met duurzame inzetbaarheid? Wij hebben de sleutel tot een gezondere, productievere, en meer bevredigende werkplek.

Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op. Samen gaan we op zoek naar de beste manier om duurzame inzetbaarheid te integreren in jouw bedrijf. Succes wacht op jouw organisatie!

Overige tips & adviezen die goed toepasbaar zijn of kostebesparend bij duurzame inzetbaarheid:

Enkele beschikbare specialisten die klaar staan voor deze uitdaging

Marielle Hoogenbosch uit uit Gorinchem is meer dan een ervaren coach on the floor. Omgaan met stress, weerbaar zijn, omgaan met conflict, verbeteren van relaties, oplossen van dilemma’s, emotionele intelligentie en verbeteren van prestaties, energie en focus. Meer bewegen, gezonder eten, beter kunnen ontspannen, beter slapen, omgaan met fysieke/mentale klachten en volhouden van gezond gedrag. Allemaak zaken waarbij Marielle medewerkers kan helpen. Met een vitaliteitscoach als Marielle op de werkvloer werk je preventief aan de gezondheid van je medewerkers. Wil jij ook verbetringen aanbrengen in duurzame inzetbaarheid?

Beschikbaarheid: 8-12 uur per week

Esther Heesterbeek uit St. Oedenrode (regio Eindhoven/Den Bosch) heeft een Master in Arbeids -en Organisatiepsychologie en heeft dit uitgebreid met diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ademhalingswerk, vitaliteit, training & development en managementvaardigheden. Onderscheidend aan Esther is dat ze jarenlang als manager in resultaatgerichte organisaties heeft gewerkt. Ze snapt hierdoor als geen ander hoe stress en burn-out impact hebben op o.a. vitaliteit, werkgeluk en resultaten. Binnen organisaties komt ze met creatieve initiatieven en weet ze dit met energie over te brengen aan teams.

Beschikbaarheid: 8-16 uur per week

Roland Gijsel uit Goirle (regio Tilburg-Breda-Den Bosch-Eindhoven) heeft een jarenlange achtergrond in het bankwezen, vooral in de rol van teamleider. Sinds 2019 richt hij zich als loopbaan- en life coach op het verbeteren van de gezondheid van zijn clienten. Roland sluit heel gemakkelijk aan op anderen, legt snel de verbinding en biedt zo een vertrouwde/veilige basis voor samenwerking. Roland zal bij jouw medewerkers op zoek gaan naar triggers en patronen en zal praktische handvatten bieden om hier makkelijker mee om te gaan. Kortom een resultaatgerichte coach.

Beschikbaarheid 8-12 uur per week

Hanneke Kuipers uit Nieuwegein (regio Utrecht) is werkzaam als stress- en loopbaancoach. Hanneke is zelf werkzaam geweest als HR Adviseur en weet als geen ander dat medewerkers vaak met zaken blijven lopen. Tot een officieel evaluatie moment, tot ze een andere baan hebben gevonden of tot ze fysiek of mentaal niet meer kunnen. Hanneke kan zich verplaatsen in de werknemer, maar ook in de werkgever. Ze zal medewerkers altijd stimuleren in gesprek te gaan met de werkgever over zaken die invloed hebben op de gezondheid of het werkgeluk van de medewerker.

Beschikbaarheid: 8-12 uur per week

Tevreden opdrachtgevers