Coach on the floor

Laat ons jouw organisatie versterken met onze gecertificeerde professionals, zodat jij je kunt focussen op waar jij het beste in bent.

Wat is het?

Coaching on the floor is het (tijdelijk) inzetten van een externe specialist of coach om werkzaamheden binnen jouw bedrijf uit te voeren en het verzuim te verlagen. 

Bij de VitaliteitsGroep hechten we veel belang aan de juiste match tussen de ingezette specialist en jouw bedrijf. Naast de juiste kennis en ervaring moet de ingezette specialist ook passen in de bedrijfscultuur. Daarom nemen we de inventarisatie van de opdracht serieus en brengen we jouw behoeften en verwachtingen snel en vakkundig in kaart.

Waarom?

Als werkgever of leidinggevende ben je vast bekend met het probleem van langdurig verzuim als gevolg van stress en burn-out bij medewerkers. Het is vervelend voor de werknemer én voor jou als werkgever. Helaas worden deze problemen vaak pas laat opgemerkt, wat leidt tot onnodige hoge kosten en leed. Bovendien kan het ontbreken aan tijd en expertise het adequaat aanpakken van deze problemen bemoeilijken.

Ons netwerk van coaches kan hierbij helpen door de best passende coach te vinden die aan jullie behoeften voldoet en tijdelijk bij het bedrijf worden ingezet.

De oplossingen

Coach on the floor

Een professionele coach komt bij jouw bedrijf ter plaatse om medewerkers te begeleiden. De coach is in staat om snel te reageren op de behoeften van de medewerkers en kan hen ondersteunen bij het omgaan met stress. Denk hierbij aan inloopspreekuren, stoelmassages en nog veel meer. Coach on the Floor is een flexibele en laagdrempelige oplossing, die kan worden ingezet als er behoefte is aan directe ondersteuning.

het vitaliteitsCentrum

Een op maat gemaakte oplossing waarbij de VitaliteitsGroep nauw samenwerkt met de organisatie aan een preventieve aanpak ter vermindering van stress en burn-out. Er wordt samengewerkt met de bedrijfsarts, HR, leidinggevenden en andere stakeholders. Verder worden er korte 1-op-1 coachsessies en workshops voor medewerkers en leidinggevenden gegeven, en er is een uitgebreide pool van specialisten beschikbaar voor preventie en behandeling van stress en burn-out. Alles op het gebied van vitaliteit om het bedrijf te ontlasten.

Enkele beschikbare specialisten die klaar staan voor deze uitdaging

Esther Heesterbeek uit St. Oedenrode (regio Eindhoven/Den Bosch) heeft een Master in Arbeids -en Organisatiepsychologie en heeft dit uitgebreid met diverse opleidingen en cursussen op het gebied van ademhalingswerk, vitaliteit, training & development en managementvaardigheden. Onderscheidend aan Esther is dat ze jarenlang als manager in resultaatgerichte organisaties heeft gewerkt. Ze snapt hierdoor als geen ander hoe stress en burn-out impact hebben op o.a. vitaliteit, werkgeluk en resultaten. Binnen organisaties komt ze met creatieve initiatieven en weet ze dit met energie over te brengen aan teams.

Beschikbaarheid: 16-20 uur per week

Roland Gijsel uit Goirle (regio Tilburg-Breda-Den Bosch-Eindhoven) heeft een jarenlange achtergrond in het bankwezen, vooral in de rol van teamleider. Sinds 2019 richt hij zich als loopbaan- en life coach op het verbeteren van de gezondheid van zijn clienten. Roland sluit heel gemakkelijk aan op anderen, legt snel de verbinding en biedt zo een vertrouwde/veilige basis voor samenwerking. Roland zal bij jouw medewerkers op zoek gaan naar triggers en patronen en zal praktische handvatten bieden om hier makkelijker mee om te gaan. Kortom een resultaatgerichte coach.

Beschikbaarheid 8-12 uur per week

Hanneke Kuipers uit Nieuwegein (regio Utrecht) is werkzaam als stress- en loopbaancoach. Hanneke is zelf werkzaam geweest als HR Adviseur en weet als geen ander dat medewerkers vaak met zaken blijven lopen. Tot een officieel evaluatie moment, tot ze een andere baan hebben gevonden of tot ze fysiek of mentaal niet meer kunnen. Hanneke kan zich verplaatsen in de werknemer, maar ook in de werkgever. Ze zal medewerkers altijd stimuleren in gesprek te gaan met de werkgever over zaken die invloed hebben op de gezondheid of het werkgeluk van de medewerker.

Beschikbaarheid: 8-12 uur per week

Tevreden opdrachtgevers

Tevreden opdrachtgevers