Voor wie?

Ontdek wie er beter van wordt om met de Vitaliteitsgroep samen te werken en waarom!

 

Werkgever

Voor werkgevers is het investeren in preventie en herstel gunstig omdat het kan leiden tot een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en minder uitval van werknemers. Dit kan weer leiden tot lagere kosten en een hogere winst. Bovendien kan het zorgen voor een positieve bedrijfscultuur en werknemers die zich gewaardeerd voelen.

Wij bieden multidisciplinaire trajecten aan waarbij werkgevers en leidinggevenden volledig ontzorgd worden. We nemen vrijwel alle taken uit handen om hen te ontlasten.

Werknemer

Het is belangrijk om je eigen signalen serieus te nemen en erover te praten met anderen, HR en/of je leidinggevende. Vermoeidheid, prikkelbaarheid, onverwachte huilbuien, slecht slapen, hoofdpijn of paniekaanvallen kunnen symptomen zijn van stressklachten. Het is geen falen om toe te geven dat je hulp nodig hebt.

Het voorkomen van langdurige uitval door burn-out is essentieel, zowel voor jouw eigen welzijn als voor de financiële stabiliteit. Gelukkig kan de Vitaliteitsgroep helpen bij het aanpakken van stress en burn-out klachten, zodat je weer in balans kunt komen.

Arbodienst

De samenwerking met de VitaliteitsGroep die enkel werkt met professionele en geschoolde coaches met veel ervaring en expertises, kan voor arbodiensten leiden tot winst in herstel en verlaging van het ziekteverzuim. Door de versnelde en efficiëntere aanpak van de VitaliteitsGroep worden de noodzakelijke stappen in het re-integratietraject bewaakt en wordt de druk op de casemanager/Arbo-arts aanzienlijk verlaagd.

Dit betekent voor bedrijven een enorme kostenbesparing, minder kosten voor interventies en doorbetaling loon. Bovendien verhoogt het de kans op een snellere terugkeer van de werknemer en zorgt het voor gemotiveerde en gezonde medewerkers, wat van groot belang is voor een organisatie.

Leidinggevende

Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het bevorderen van de inzetbaarheid van je medewerkers en het voorkomen van verzuim. Door bewust aandacht te geven aan hun welzijn en vitaliteit, kunnen langdurige periodes van afwezigheid vaak worden voorkomen. 

We geloven dat elke medewerker maar ook iedere manager of leidinggevende uniek is. Met onze begeleiding worden jouw managment skills beter uitgerust om een positieve werkomgeving te creëren en het beste uit jouw team te halen. Hierbij nemen we de organisatie-wensen en feedback van de medewerkers volledig mee.

Huisarts

Als huisarts kun je patiënten met burn-out klachten doorverwijzen naar de VitaliteitsGroep, waar ze direct en zonder wachttijden een traject kunnen starten. Let op, dit is alleen voor het bedrijfsleven (werknemers, leidinggevenden of zzp-ers). De doorverwijzingskaart kan de patiënt bij de werkgever inleveren om de juiste hulp te krijgen bij burn-out herstel. We werken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde en bieden een combinatie van psychische en fysieke behandelingen om tot een duurzaam herstel te komen. Door samen te werken met werkgevers en te werken aan een actieve aanpak, kunnen werknemers met burn-out klachten weer ontspannen en plezier krijgen in hun werk en privéleven

Tevreden opdrachtgevers