Burn-out

Een burn-out is veelzijdig, het raakt je 4D – Iemand met een burn-out is mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel opgebrand.

Intensief traject

Voor mensen die te maken hebben met een burn-out, kan het dagelijks leven een enorme uitdaging zijn. Het gevoel van overweldiging en uitputting kan een grote impact hebben op het welzijn en de kwaliteit van leven. Gelukkig is er hoop en herstel mogelijk met het Burn-out (All-In) programma.

Dit programma is speciaal ontworpen voor mensen die worstelen met een burn-out en die behoefte hebben aan intensieve begeleiding, ondersteuning en meer. Het programma begint met een intakegesprek waarbij we de individuele behoeften van de persoon bespreken en er wordt gekeken of er een goede klik is met onze specialist.

Wij nemen de taak van tijdsintensieve werkgeverszorgen op ons door het bieden van een alles-in-één oplossing. Met onze brede expertise op diverse gebieden, ontzorgen wij volledig en zorgen met ons multidisciplinaire team voor de coördinatie en uitvoering van alle benodigde interventies. Ons burn-out hersteltraject gaat uit van 36 uur aan begeleiding.

Zodra wij akkoord hebben op onze offerte, starten wij direct met het traject. De duur per sessie is o.a. afhankelijk van de belastbaarheid (onze specialist bepaald). Denk hierbij aan:

 • sessies van 45 minuten
 • sessies van 60 minuten
 • sessies van 90 minuten
 • sessies van 120 minuten

Ons tarief voor dit traject bedraagd slechts € 5.750 + 8% vaste toeslag voor administratieve, kantoor, geavanceerde dossierkosten. Meer informatie: klik hier

Wat kost verzuim?

Uitgaande van een gemiddeld jaarinkomen in Nederland van € 36.500 (CPB, 2020). De loondoorbetaling bij ziekte is gemiddeld € 153 per dag. Daar komen nog extra verzuimkosten bij. Maak een eigen berekening: klik hier

Indicatie kosten verzuimende werknemer per dag:

 1. Loondoorbetaling: € 153
 2. Kosten vervanging: € 191
 3. Omzetverlies tijdens afwezigheid: € 43
 4. Kosten arbodienstverlening: € 10
 5. Interne verzuimbegeleiding: € 8

 

 • Totaal verzuimkosten: € 405 per dag / € 2.025 per week
 • Is het jaarinkomen van deze medewerker of manager hoger dan € 36.500 zijn ook de wekelijkse verzuimkosten hoger
 • Een maand wachten of op een wachtlijst staan kost ruim € 8.500, vraag jij je wel eens af wie deze wachttijd betaald? Beste werkgever; “Hij die betaald, bepaald!” en dat ben jij.
ME-Time trajecten

Voor wie een snel en effectief herstel van cruciaal belang is en zo snel mogelijk terug wil en/of dient te keren naar werk.

Herstellen van hoge stress of burn-out in slechts 7 weken

Vanuit het naburige België brengen wij bij de VitaliteitsGroep exclusief ME-Time trajecten naar Nederland.

Binnenkort enkel via de VitaliteitsGroep ook in Nederland beschikbaar

Kun je niet wachten en wil je al een kijkje nemen in wat er komen gaat? Klik dan hier 

Burn-out herstel

Wat maakt ons anders?

We zien vaak dezelfde patronen terugkomen. De wachttijden voordat een werknemer wordt geholpen zijn vaak te lang, soms wel vier maanden. De doorlooptijden van hersteltrajecten variëren tussen een half jaar en een jaar. En helaas is er vaak sprake van terugval als werknemers weer aan het werk gaan, wat een extra kostenpost voor werkgevers oplevert. Dit alles leidt tot een hoog en langdurig ziekteverzuim in de organisatie.

Bij de VitaliteitsGroep streven we ernaar om volledig en duurzaam te herstellen binnen 3 maanden. Werknemers met een burn-out willen snel herstellen en werkgevers willen dat hun werknemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. Binnen 24 uur neemt een van onze specialisten al contact op om een intake gesprek in te plannen.

Indien na de intake blijkt dat er niet de benodigde klik is met de door ons ingeschakelde specialist, zal er binnen 24 uur een nieuwe intake worden ingepland.

Korte lijntjes

Bij de Vitaliteitsgroep staat de cliënt en zijn of haar herstelproces echt centraal. In tegenstelling tot veel zelfstandige coaches en psychologen, informeren wij waar nodig en waar de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) dat toestaat, ook alle betrokken partijen en houden hen op de hoogte van de voortgang van het hersteltraject. We geloven dat we samen meer kunnen bereiken dan alleen, en dat geldt ook voor het behalen van optimale resultaten bij onze cliënten.

Als onderdeel van ons integrale, multidisciplinaire aanpak werken we met een groot netwerk van specialisten verspreid over het hele land. Onze aanpak is bewezen effectief en volgt de richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) voor het herstel van burn-out. Hierdoor kunnen we de hoogste kwaliteit en kracht bieden om elke cliënt te ondersteunen en hen te helpen op de weg naar herstel en vitaliteit.

De wet verbetering poortwachter

Ondersteun de werknemer bij het vinden van geschikte zorg en neem je verantwoordelijkheid als werkgever want, terecht of niet, wettelijk is de werkgever verantwoordelijk voor het herstel en daarmee ook voor de burn-out herstel kosten!

In tegenstelling tot de welbekende traditionele instellingen, die nog steeds bezig zijn met onderzoek om betere behandelingen te ontwikkelen (lees hun eigen nieuwsberichten en posts), zijn wij ervan overtuigd dat de antwoorden en dus ook de oplossingen er al lang zijn.

Interesse?

De afgelopen jaren hebben we veel werkgevers gesproken die te maken hadden met langdurig zieke werknemers vanwege stress of burn-out. Dit is vervelend voor zowel de werknemer als de werkgever. Neem vandaag nog contact op of vul gelijk het aanvraag formulier in.

+180 expertises & vaardigheden

binnen 30 dagen*
start re-integratie

binnen 90 dagen*
volledig hersteld

*dit is een streven en kan bij ieder individu anders uitpakken.