1-op-1 coaching

Ervaar de transformatieve kracht van persoonlijke coaching op jouw vitaliteit en welzijn (of dat van je werknemer), met de deskundige ondersteuning van de VitaliteitsGroep.

Help, mijn medewerker is (bijna) uitgevallen

Als leidinggevende of werkgever heb jij het beste voor met jouw medewerkers. Dreigt er een van jouw medewerkers uit te vallen of zit diegene al thuis door bijvoorbeeld een burn-out? Dan helpen wij jou graag om de juiste stappen te zetten.

Wij ontlasten werkgevers van tijdrovende zorgen door het bieden van een alles-in-één oplossing. Met ons brede scala aan expertises is het zoeken naar individuele interventies overbodig, omdat we alles wat nodig is in huis hebben.

Klaar om de sprong naar succes te maken? Wij geloven dat uw bedrijf direct kan profiteren van onze capaciteiten – zonder wachttijden, directe impact.

coachen

01

Persoonlijke aandacht en maatwerk

02

Geen tijdrovende werkgeverszorgen

03

Minder verzuim
en kosten

Enkele mogelijkheden voor coaching

Waar wij bij kunnen helpen.

Preventief coachen om erger te voorkomen. Neem jij je werk letterlijk en figuurlijk mee naar huis? Ben je in het weekend uitgeput? Loopt het thuis niet meer zoals je wilt of ben je gewoon te druk, maar weet je hierin geen uitweg te vinden? Heb je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nek-schouderpijn en/of slecht slapen? Wij bieden hulp. Er zal één op één coaching plaatsvinden om jou zo goed mogelijk te laten herstellen.

Voorkom hoge kosten door uitval en investeer proactief in de gezondheid van je medewerkers.

Onze specialisten staan voor je klaar om te helpen nog voordat uitval een probleem wordt. Door tijdig in te grijpen bespaar je niet alleen op de kosten van verzuim, maar ook op interventies.

De VitaliteitsGroep biedt ondersteuning aan medewerkers met gerichte coaching, waardoor uitval vrijwel altijd voorkomen kan worden. Neem vandaag nog contact met ons op en bescherm de vitaliteit en productiviteit van je personeel. Meer informatie

Een burn-out is veelzijdig, het raakt je 4D – fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Voor mensen die te maken hebben met een burn-out, kan het dagelijks leven een enorme uitdaging zijn. Het gevoel van overweldiging en uitputting kan een grote impact hebben op het welzijn en de kwaliteit van leven. 

Wij nemen de taak van tijdsintensieve werkgeverszorgen op ons door het bieden van een alles-in-één oplossing. Met onze brede expertise op diverse gebieden, ontzorgen wij volledig en zorgen met ons multidisciplinaire team voor de coördinatie en uitvoering van alle benodigde interventies.

Bij de Vitaliteitsgroep begrijpen we dat ieder post-COVID herstel anders is en daarom passen we ons herstelprogramma aan op de individuele behoeften van de medewerker. De intensiteit en tijdsduur van de sessies worden afgestemd op de belastbaarheid van de medewerker. Bij specifieke hulpvragen schakelen we multidisciplinaire hulp in van specialisten uit ons landelijke netwerk. In sommige gevallen kan reizen nodig zijn, maar we bieden ook online sessies aan.

Onze aanpak is gericht op het welbevinden van de individuele medewerker, maar ook van hun omgeving, zoals familie, vrienden, werkgevers en verzekeraars. We zijn toegewijd en betrokken en bieden meer dan alleen inzichten en tools. Het welzijn van de medewerker staat voorop en we zijn er om hen te ondersteunen bij een snel herstel.

De moderne maatschappij vraagt veel van je , zeker als je gevoelig bent van aard. Staat er bijvoorbeeld een promotie op je te wachten? Dan is het van belang om mentaal gezond te blijven. Je zult dus actie moeten ondernemen. Als jij beter wordt met mensen onderling, dan word je simpelweg beter in het leven. Dan ervaar je minder stress, minder ruzies, minder gedoe.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen het bedrijf waar je nu werkzaam bent of in overleg met je leidinggevende/hr een overstap maken? Heb jij ambitie en wil je jouw talenten benutten maar weet je niet goed wat het beste bij je past? Of wil je een andere kant op ontwikkelen in jouw loopbaan en lijkt het jou goed om met iemand te sparren over jouw opties?

De definitie van pesten kan variëren van persoon tot persoon. Wat voor de een als een humoristische opmerking wordt beschouwd, kan door een ander als kwetsend worden ervaren. Pestgedrag omvat handelingen die als onaangenaam worden beschouwd, zoals schreeuwen, schelden, vernederen, kleineren, negeren of buitensluiten. Dit kan ook betrekking hebben op situaties waarin leidinggevenden kritiek uiten die niet meer op de inhoud gericht is, maar eerder gericht is op de persoon zelf.

Coaching is een effectieve benadering om werknemers te ondersteunen bij het omgaan met psychosociale arbeidsbelasting (PSA). Een coach kan een veilige omgeving bieden waarin de werknemer zijn ervaring kan delen, inzicht kan krijgen in zijn situatie en persoonlijke groei kan bevorderen. Door middel van gesprekken en begeleiding kan een coach helpen bij het identificeren van stressoren, het ontwikkelen van coping-strategieën en het bevorderen van zelfbewustzijn.

Het doel is om de veerkracht van werknemers te vergroten, hun probleemoplossende vaardigheden te versterken en een positieve werkomgeving te bevorderen. Daarnaast kan coaching bijdragen aan het verminderen van verzuim.

 

Ruim een kwart van alle werkenden – liefst 2,6 miljoen mensen – heeft weleens te maken met treiteren, roddelen, uitlachen of ander vervelend gedrag op het werk. Dat onderzocht vakbond CNV. Onderzoeken (2024) tonen aan dat het aantal meldingen over intimidatie, conflicten en agressie de afgelopen vier jaar drie tot vier keer hoger werd.

Rouwverwerking is een complex psychologisch proces dat mensen doorgaan na het ervaren van een aanzienlijk verlies of een ingrijpende, verdrietige gebeurtenis. Het kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de aard van het verlies en de individuele persoonlijkheid en levensomstandigheden.

Rouwverwerking is de manier waarop iemand na een ingrijpende verdrietige ervaring tot rust probeert te komen. Dit proces kan optreden bij het verlies van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen of een wedstrijd.

Over het algemeen is rouwverwerking een natuurlijke reactie op verlies en een manier voor mensen om zich aan te passen aan hun veranderde omstandigheden. Het is een complex, individueel en dynamisch proces dat begrip, empathie en tijd vereist.

Het verzuimcijfer is de graadmeter voor de bedrijfsconditie. Huis- en bedrijfsartsen schrijven een uitgevallen werknemer soms voor ‘eens even uit te rusten’. Hoewel dat een waardevol advies lijkt (voor korte tijd), neemt de kans op langdurig verzuim hierdoor juist toe. Hoe langer iemand uit het arbeidsproces is, hoe moeilijker het wordt om terug te keren op de werkvloer. Wij staan graag voor je klaar om dit verzuimcijfer zo laag mogelijk te houden.

Denk hierbij onder meer aan: voedingspatronen, overgewicht, doelen stellen, motivatie vasthouden en meer. Wij hebben door het hele land specialisten die hierbij kunnen helpen.

Tijdens twee online coaching sessies van ca. anderhalf uur kun je preventief gebruik maken van onze powercoaching. Kortstondig op het gebied van mentale, leefstijl- en zakelijke gezondheid voor het bewaken van jouw gezondheid en het voorkomen van uitval.

Een baan in het buitenland klinkt aantrekkelijk, het internationale leven lokt. Cultuurverschillen zijn een ernstig onderschatte factor voor hen die internationaal werken. Expats ervaren wel de cultuurverschillen maar (h)erkennen ze niet als zodanig.

Dat je je cultuur niet even terzijde kunt schuiven en vanuit een andere cultuur kunt leven en denken, blijkt uit het feit dat je cultuur een onderdeel is geworden van jezelf: hoe je denkt, handelt en voelt. Problemen op de werkvloer ontstaan dan ook snel.

klik hier om onze speciale pagine te bezoeken

Hoe ga ik om met een naaste die een burn-out heeft? Het is niet altijd makkelijk om dichtbij een persoon met een burn-out te leven, maar jouw hulp is wel erg belangrijk. Zo kun je burn-out symptomen herkennen en eventueel helpen bij het creëren van ontspanning. Wie helpen jou (familielid, partner, vriend(in) of collega) om jouw naaste te ondersteunen.

Executives, zoals topmanagers, bestuurders en directeuren, dragen zware verantwoordelijkheden, vooral in deze uitdagende tijden. De mentale gesteldheid van een executive kan invloed hebben op het succes aan de top, en steeds meer executives kiezen ervoor om zich te laten coachen door specialisten. Executive coaching richt zich niet alleen op het welzijn van de overspannen werkgever, maar ook op het versterken van leiderschap.

Het VG-Executive Coachteam beschikt over experts die zich richten op het welzijn van de manager/board member en maken gebruik van geavanceerde hulpmiddelen. 

Geen wachttijden

  • Wij nemen de aanvraag direct in behandeling en zullen binnen 24 uur contact opnemen met de betreffende medewerker voor een vrijblijvende intake.
  • Een goede connectie vinden wij erg belangrijk. Indien na de intake blijkt dat er geen klik is met de door ons ingeschakelde specialist, dan zal er binnen 24 uur een nieuwe intake worden gepland. 
  • Na akkoord op onze offerte starten wij zo snel mogelijk met de 1e sessie.

 

Stressed is Desserts als je het andersom leest en dat is exact waar wij voor staan. Onze specialisten zijn als een toetje voor uw medewerker(s). De ontbrekende warme deken.

coachen

Vaste programma's

Ontdek wie we zijn en wat we doen bij de VitaliteitsGroep

Preventieve coaching ter voorkoming van uitval

Op deze pagina kan je ook een eigen verzuimberekening maken

QuickFit

Burn-out herstel

Executive

PowerCoaching - twee online sessies

Korstondig, jij bepaald zelf het thema waar je graag met een specialist over wilt sparren

Post COVID

Re-integratie versneller

Psychische letselschade

Strippenkaart

De strippenkaart wordt doorgaans gebruikt bij nazorg als een medewerker nog niet losgelaten kan worden

Interesse?

Wil je de vitaliteit en het welzijn van jouw werknemers verbeteren en zo de prestaties van jouw organisatie verhogen? Neem dan vandaag nog contact op met de VitaliteitsGroep en ontdek welke persoonlijke coaching het best bij jou past! Of vraag gelijk een intake aan voor een overspannen werknemer.

Klant reviews