088 - 2010 500Email contact
83%
herstelt binnen de 90/100 dagen
93%
beveelt ons aan

Ervaringen & Waarderingen

Werkgevers en werknemers geven response

Een greep uit opdrachtgevers die het beste voor hebben met hun medewerkers

                  vivisol  berry promens   Amphia ziekenhuis         longship  kentalis  ASaP          mourik     amfi hva

Klantervaringen  

Gemiddelde waarderingen:

 • cliënten 9 (update 20 okt ’22)
 • opdrachtgevers: 8,7 (update 20 okt ’22)

Extrene waarderingen

Plaats een review op Google

 

Opdrachtgever / HR-Adviseur
De VG-specialiste was: Sandra van Zalm
 
Sandra has been approachable and coordinated well with us. I can see the employee is doing much better and I appreciated the effort to make these positive changes long lasting, creating the awareness and skills to handle similar situations in the future differenty. Overall rating: 10 excellent
 
 
 
Voorbeeld Multidiscuplinair werken

Een coachtraject van VG specialiste Sandra Gunsing die 4 sessies had uitbesteed aan VG specialiste Chris Scholte.

Ik ben bij VG specialiste Chris Scholte (stress-en burnoutcoach/hypnotherapeut) terecht gekomen via een coachingtraject van de VitaliteitsGroep vanuit mijn werk.  

Naast algemene stress issues, was er in het traject ook ruimte om aan mijn angsten te werken. Ik heb er voor gekozen om eerst mijn claustrofobie aan te pakken. Ik had aan één hypnose therapie sessie genoeg want de dag erna stapte ik zonder problemen in een lift, wat daarvoor absoluut nooit zou zijn gebeurt.  

Daarna nog een hypnose sessie specifiek toegespitst op het vliegen. Ik heb geen vliegangst maar ook hier het beangstigende gevoel van het er niet uit kunnen veroorzaakte altijd veel stress tijdens vliegvakanties. Met de Pinksteren een korte stedentrip naar Spanje gemaakt en Ik heb nog nooit met zoveel plezier en ontspanning de vliegreis beleeft!  Chris, dank je wel voor je deskundigheid, persoonlijke aandacht en de tijd die je voor me hebt genomen.  

 
 
Client
De coach was: Janine Jacobs
 
 

Ik heb veel profijt gehad van de coaching met Janine. Ze heeft me van veel dingen bewust gemaakt en heeft me geholpen mijn zelfvertrouwen op te bouwen. Het oplossen van conflicten is nu veel gemakkelijker voor mij.

 
Al met al heb ik kwaliteit van leven gekregen. Ik ben me nu bewust van mijn sterke punten en kan ze goed gebruiken. Ik kan deze coaching alleen maar aan iedereen aanbevelen.
 
M.H.
 
 

Opdrachtgever / HR-Adviseur
De coach was: Janine Jacobs

Op het moment heeft de medewerkster goede zin, zit ze goed in haar vel, en geeft ze aan tool te hebben om te gaan met situaties waar ze voordien problemen mee had. Persoonlijk heb ik het gevoel dat ze voor het eerst in haar leven echt geholpen is, in plaats van symptoombestreiding middels medicatie.

 

medewerker / werknemer
De coach was: Tasha Visman

“Tasha heeft mij in de meest verdrietige tijd van mijn leven begeleid. Een scheiding en het verlies van mijn 2 ouders in 3 maanden was te veel.

Door haar energie en oprechte betrokkenheid heeft zij mij mee gedragen maar vooral inzichten en tools gegeven weer interne kracht te voelen.

Ze zei in het begin van mijn traject je komt er sterker uit en ik kan nu zeggen dat ik het niet alleen weet maar ook voel!”

Tasha: Hiermee sluit ik weer een traject af voor De VitaliteitsGroep.. Een traject met een multidisciplinaire aanpak waaraan ook collega-coach Hans Prins met zijn expertise een bijdrage heeft geleverd.

 

medewerker / werknemer
De coach was: Janine Jacobs

Met mij gaat het heel goed. Heb nu 4 Weken gewerkt van 40 uur zonder stress. Ik heb weer plezier en vertrouwen in het leven. Dankzij Janine burn-out herstel traject kan ik weer alles. Het klikte direct en het waren 12 goede sessies. Ik ben U zeer dankbaar daarvoor en zou Janine-VitaliteitsGroep, aanbevelen aan iedereen die een burn-out heeft.

Nogmaals Bedankt hiervoor.

Gegroet J.W.

 

medewerker / werknemer
De coach was: Loes Antonius

Loes has been incredible. This rating is a purely a reflection of my recovery and not her efforts. Loes has equiped me with all the tools for recovery and has been beyond supportive and helpful in the process.

Loes’s approach in her handling of Vitality Group with my organization was very professional. I was impressed with the process and Loes specifically.

Loes was an extremely attentive and caring coach. She was an incredible listener and her questions always allowed self reflection. She provided support whenever and however she could. I could not have asked for anyone more helpful and supportive than her. I would highly recommend her as a coach to anyone.

 

Opdrachtgever Care4Lease
De coach was: Jannie Hopman

De medewerkster was volledig ziek gemeld in verband met stress/burn-out gerelateerde klachten. Ze werkt vanaf deze week weer 8 uur per dag. Ze straalt weer werkplezier en enthousiasme uit. Ze oogt fit. Dit is binnen de vooraf gestelde termijn van 3 maanden gerealiseerd.

 

Executive
De coach was: Hans Prins

Hans leerde mij om zonder een spiegel van een ander naar mijzelf te kijken. Ik ben daardoor beter gaan zien wie ik was, ben en zou kunnen zijn. Dat inzicht heeft me gesterkt in het durven vertrouwen in mijn potentieel en de vanzelfsprekendheid om daarmee aan de slag te gaan. Het lag er immers altijd al, voor het oprapen in wezen. Veel dank Hans voor de weg die ik met jouw bevlogen betrokkenheid in gewonnen vertrouwen en overwonnen angsten heb bewandeld tot waar ik nu ben.

 

medewerker / werknemer – Cees
De coach was: Eline Wassink

Nogmaals ontzettend bedankt. Ik heb met name de snelheid van handelen en de overgenomen communicatie met mijn werkgever als bijzonder waardevol ervaren. Het feit dat jullie me snel aan supercoach Eline konden koppelen was ook echt een hele grote geruststelling. Ook de doorverwijzing van Eline naar Lidy (hypnotherapie) en vooral de beide sessies met Hans Prins waren bijzonder impactvol.

Ik voel me nu beter dan ooit! Mijn zorgen en negatieve gedachten zijn ingewisseld voor zelfvertrouwen en een positieve mindset.

Dit heb ik vooral te danken aan Eline. Ik waardeer Eline om haar integriteit en inlevingsvermogen, maar vooral voor haar geduld en oprechte inzet om mij koste wat kost weer ‘beter’ te krijgen. Ik zou Eline zonder twijfel aanbevelen …het is maar dat jullie het weten 🙂

 

medewerker / werknemer Openbaar Ministerie
De coach was: Hans Prins

Ruim een jaar geleden liep ik met een enorme klap tegen een dichte deur aan. Een deur die ik niet had zien aankomen en die heel erg veel met me deed. Met mijn vertrouwen, in mijzelf en in mijn team, met als effect dat ik voor me gevoel aan de rand van een diep ravijn stond, een vette burn out in het voorruitzicht en dat na bijna 38 jaar zonder enige vorm van ziekteverzuim. Via bedrijfsarts die gelukkig snel schakelde kon ik terecht bij Hans Prins van de Vitaliteitsgroep in Hilversum. Wat onwennig stapte ik daar binnen een week naar binnen. Wat volgde was een traject waar ik enorm veel aan heb gehad en die er voor zorgde dat ik op de been bleef, sterker werd en na drie maanden vol vertrouwen en vol energie de wereld in keek. Hans Prins hanteert de Integral Eye Movement Therapy (IEMT). Door deze therapie worden herinneringen aan trauma’s vager, aan de herinnering gekoppelde emoties verdwijnen. Dat gaat niet van de een op andere dag, dat is een proces waar je voor moet open staan. Waar je zelf hard aan moet werken, maar wat je wel verder helpt in je herstel en nog belangrijk je herstel borgt. Hans is daar heel goed in, luistert en wat ik zelf heel prettig vond, onthoud aspecten die je zelf verteld en komt daar in latere sessies op terug. Dat was voor mij wel een moment dat ik dacht, he deze man is oprecht geïnteresseerd in mij, luistert naar mij en vertaald mijn opmerkingen in de vele soms intensieve gesprekken naar bruikbare adviezen en verdiepingsmomenten die soms pijn doen, maar die absoluut nodig zijn om beter te worden, om sterker te worden en om vol elan in je werk of privé verder te kunnen.

Ik herinner mij nog de dag dat ik bij Hans voor de 1e keer binnenliep, maar koester nog meer toen ik na drie maanden de deur uit ging en dacht, kom maar op. Ik ben er klaar voor. Nu een jaar verder is dat nog steeds zo en sta ik stevig in het leven.

Wim

 

medewerker / werknemer
De coach was: NIta van Vliet

We hebben vanaf het begin een fijne en vertrouwde samenwerking gehad.
Ik voelde me vertrouwd en gehoord bij Nita omdat zij mij positief benaderde en handvaten aangaf om weer verder te kunnen. Nita is heel gastvrij en nam alle tijd voor de sessies die ik bij haar had.
Wanneer ik Nita nodig had kon ik haar appen, bellen of mailen en kreeg hier altijd antwoord op.
Stap voor stap heeft Nita mij verder geholpen met een positief resultaat waardoor ik weer stevig in mijn schoenen sta en mijn werk heb kunnen hervatten.
Dit geldt zowel voor mijn werk-als privé-leven.

 

medewerker / werknemer
De coach was: Hans Prins

Ik kan vertellen dat ik nog steeds zeer tevreden ben met hoe alles verlopen is. Ik kon zeer snel terecht en ook al vond ik het apart (het impte) het werkt wel. Ik zit nog steeds goed in mijn vel en kan dingen beter van mij afzetten.

Het ingeslagen traject afgesproken met hr loopt, ik hoop dat hier iets positiefs uit komt.

Bedankt voor de hulp,

 

medewerker / werknemer
De coach was: Susan van Loenen

Beste Pieter, Via deze weg wil ik je graag hartelijk danken voor de weg die we enige tijd geleden zijn ingeslagen. Je hebt me gekoppelt aan Susan van Loenen. Een voor mij geweldige keuze en hulp. Ik heb onwijs veel aan haar adviesen en luisterde oor gehad. Ik wilde dit toch graag gemeld hebben. En weet dat wanneer ik ook maar iemand in mijn omgeving zie worstelen ik ze zeker jullie zal aanraden. Mijn dank is zeer groot en zal niet vergeten wat zij en jij voor mij hebben gedaan. Met vriendelijk groet, R. Verwijmeren.

 

medewerker / werknemer
De coach was: Monique Houtmeijers (oud member)

Monique is een fantastische coach. Zij is flexibel en weet op het moment de juiste wijze van aanpak. Zij geeft je volledig het vertrouwen. Zij heeft mij ogen geopend voor vele zaken (communicatiestijlen, verschil in mensen, wijze van aanpak, toe te verbinden). Ik ben door haar zo ver op weg geholpen dat ik alleen nog maar dit pad kan bewandelen, dus op naar beter.

medewerker / werknemer
De coach was: Corine de Visser

Ik heb de hulp van Corine als zeer waardevol ervaren. Ze heeft met haar coaching en toevoeging van cranio sacraal therapie een combinatie gemaakt waardoor ik niet ben uitgevallen op mijn werkplek. Ik kan zeggen dat ik met meer energie en enthousiasme aan het werk ben en dat is mede dankzij de hulp van Corine.

medewerker / werknemer

De coach was: Carola Leijgraaf (oud member)

Het traject heb ik als zeer positief ervaren. Ik werd bij de hand genomen en kreeg inzicht in mezelf. Hoe met bepaalde situaties te dealen. Tevens heb ik geleerd dat ik er mag zijn en mijn grenzen moet aangeven deze zijn er om mij te beschermen. Ik heb het opgeschreven en gebruik het als tool waar ik op kan terugvallen. Er is me veel duidelijk geworden.

Hi Carola, dank je voor jouw support. “ik heb, onder andere met behulp van Carola, mijzelf kunnen herontdekken na een heel moeilijke periode in mijn leven. Carola haar inlevingsvermogen, haar scherpe luisterend oor en structurele benadering hebben een belangrijke bijdrage geleverd in mijn snelle herstel. Dank je!” Mooie zomer toegewenst! Mvg., Hans

Carola heeft mij in het traject geholpen zaken weer in perspectief te zien, op een liefdevolle en aandachtige manier en in een veilige omgeving. Hierdoor heeft ze gedachteblokkades opgeheven of mij de tools aangereikt om hier zelf mee aan te werken.

Ik ben Carola dan ook zeer dankbaar en verwacht de rest van mijn leven hier iets aan te hebben.


Onderwerp: recensie workshop

Op maandagavond 10 febr 2020 heb je een prima workshop verzorgd bij Byldis. Ik vind het fijn om zoveel positieve reacties vanuit de deelnemers te ontvangen. Dankjewel daarvoor.

Je wist iedereen goed te betrekken en de workshop interactief te houden. De opbouw in diepgang en confrontatie gedurende de workshop was duidelijk voelbaar waarbij de veiligheid van een ieder gewaarborgd bleef. Hoe moeilijk is het om oordeel loos en oprecht geïnteresseerd te luisteren, complimenten te geven en ontvangen en te focussen op zaken die goed gaan ipv op zaken die niet goed gaan.

De geluiden die ik terug hoor in de organisatie:

 • “ik werd aangezet na te denken over dingen die ik automatisch deed en vanzelfsprekend vond”
 • “de vraag wat vind ik nou echt belangrijk heeft me emotioneel geraakt”
 • “ik ben collega’s heel anders gaan zien door deze workshop”
 • “ingrijpend, confronterend maar bovenal positief opbouwend. Moeten we snel herhalen voor meer collega’s”
 • “het is maar net hoe je dingen wil zien en dan ook ziet”
 • “ik heb vandaag al een voorbeeld vanuit de workshop toegepast in het werk”
 • “de voorbeelden en filmpjes hebben me geraakt. Ik moest zelfs een traantje wegpinken”

medewerker / werknemer

Eigenlijk had ik het zelf niet door hoe erg ik al een aantal jaren in een stress/overlevingsstand stond. Pas toen tijdens een bezoek aan de huisarts de juiste vragen werden gesteld bleek ik een emotioneel wrak die jaren lang teveel ballen had geprobeerd hoog te houden. Gelukkig kon ik via m’n werkgever met een coach van De Vitaliteitsgroep aan de slag. Deze coach verstond de kunst om op gepaste wijze de juiste luiken te openen om de druk te laten ontsnappen en daarbij heeft hij me geleerd om de druk niet weer op te laten lopen. Best eerst wel onwennig om je gevoelens met iemand te delen, maar je voelt je snel thuis bij deze coach. Ik ben al weer een tijdje aan het werk en zowel ik als m’n werkgever hebben veel baat gehad bij de coaching.

medewerker / werknemer

De coach was: Christop Maria Ravesloot

Dankzij het bedrijf waar ik werk heb ik een coaching gehad met Cristoph Maria Ravesloot, coach bij de VitaliteitsGroep.

De coaching heb ik als zeer bijzonder ervaren. In plaats van gevolgen aan te pakken en te veranderen zijn we naar de kern van het probleem gegaan tijdens een proces van 2-wekelijkse sessies. Sessie waarbij echt de tijdgenomen werd en niet gekeken werd naar de klok. Hierbij is een erg groot deel van mijn problemen opgelost. Na 15 jaar hiermee gelopen te hebben is het weg, niet aanwezig, verdwenen. Wat een bijzondere ervaring! Ik gun iedereen deze coaching. Ik wil mijn werkgever, de vitaliteitsgroep en Christoph bedanken voor de mogelijkheden die geboden zijn.

werkgever / SMART Photonics – workshop

De trainer en coach was:  Anne Corinne Boulan  

Ik wil je nog hartelijk danken voor de intensieve workshop van afgelopen dinsdag. Het heeft ons een beter inzicht gegeven over werkstress. Niet in de zin van praktische handvaten/tools om je dagelijkse taken beter te managen maar in de zin van “mindset”. Hoe sta je in het leven, hoe neem je deze waar, wat vind je belangrijk en hoe reageer je op situaties. Wanneer je als mens goed in je vel zit, goede (werk)keuzes hebt gemaakt in het leven en een positieve mindset kan inzetten, je minder werkstress zult ervaren. Daarnaast was het erg verbindend om met elkaar deze workshop te doen omdat je elkaar beter leert kennen op gevoelige onderwerpen waardoor je meer begrip voor elkaar hebt op het werk. Dat was een extra meepakker.

Ik zal jullie zeker inzetten bij individuele casuïstiek.
HR manager / Advisor

medewerker / werknemer

De coach was: Robbie de Jong
1. de Manier waarop Robbie mij behandeld heeft in mijn traject. Hebben mij veel inzichten en hulpmiddelen gegeven om uit mijn vervelende situatie te komen. Hij stond ook altijd voor me klaar en altijd aan mijn zijde. Ik heb Robbie ervaren als een kundig therapeut en zal hem zeker aanraden.

2. Prima methode gevolgd die bij mij aansloeg en een prettige coach waarbij ik me vertrouwd en veilig voelde en mij goede inzichten gaf in mijn “problemen”.

medewerker / werknemer

In de tijd waarin de coach mij heeft geholpen ben ik heel anders in het leven gaan staan. Ik ben een betere versie van mezelf geworden en met de tools die ik heb mee gekregen ben ik onderweg naar de beste versie van mezelf. Ik heb onwijs veel geleerd in een relatief korte periode. De coach heeft mij geleerd mijn grenzen aan te geven.

 • Hij heeft mij geleerd hoe ik naar mijn lichaam moet luisteren.
 • En mij geleerd dat NEE zeggen en voor jezelf kiezen soms helemaal zo slecht nog niet is…
 • Ik heb geleerd te praten waardoor ik mij nu veel zekerder en sterker voel.
 • Ik denk dat wanneer iedereen een coach in zijn/haar/hen leven zou hebben, de wereld een stuk mooier en rustiger zou zijn.

Dankjewel, mijn wereld heeft weer kleur.

 

medewerker / werknemer

De coach was: Monique Houtmeijers  (oud member)
Waar ik cynisch aan het traject begon wist Monique bij de kennismaking dit al weg te nemen. Ik kreeg het gevoel dat er oprecht naar me geluisterd werd. Het traject kende ups and downs waar Monique me goed doorheen wist te loodsen en me met de (gewenste) handvaten hoevast wist te geven. Dankzij deze handvaten heb ik mezelf op een andere manier leren kennen en zaken kunnen herkennen.
Het traject heeft me rust in mijn hoofd en buik gebracht. De handvaten gebruik ik dagelijks en zorgen ervoor dat ik op zowel prive als werkvlak rustiger en relaxter geworden ben. Stress herken ik vrijwel direct en ik weet nu hoe ik me in de meeste stressmomenten weer tot rust moet manen om de situatie helder te blijven overzien.

Ik kijk met heel veel genoegen terug op alle sessies die ik met Monique gehad heb. Ze straalde rust en daadkracht uit en heeft me echt geholpen!

werkgever / leidinggevende

Onze medewerker heeft open en duidelijk gecommuniceerd dat de coaching heeft voorkomen dat hij langdurig niet inzetbaar zou zijn. Daarbij heeft hij nieuwe inzichten gekregen waarmee hij trents heeft kunnen doorbreken en doorlopend kon/kan werken aan zijn herstel en vooral ook heeft geleerd om ‘eigen’ signalen te herkennen.

medewerker / werknemer

Heb dit traject heel goed ervaren. Mijn coach begreep mij heel goed. Heeft mij leren accepteren en ontspannen.
Hij was voor mij ook een sparringspartner hoe ik bij de verschillende zorgaanbieders die ik had de juiste behandelingen kreeg.
Zodat iedereen de juiste punten deed oppakken. Het was een zwaar traject waarin toch nog ver in de handelingen er nog dingen naar boven kwamen.
Nu weer bijna volledig aan het werk.

medewerker / werknemer

De coach was: Patricia Seuntjens

In eerste instantie wist ik niet wat ik kon verwachten en had er niet heel veel vertrouwen in. In korte periode was er zo veel gebeurd met mij dat ik niet echt open stond voor wie of wat dan ook en vooral boos was.
Zij heeft mij met een engelengeduld toch dat beetje vertrouwen weten te geven waardoor ik uiteindelijk zelfs uit ging zien naar haar komst.
En van daaruit is het alleen maar sneller beter gegaan, oke, ik heb af en toe nog wel eens een momentje maar dan denk ik aan haar goede raad en kan ik mij snel herpakken en toch ondanks alles wat me is overkomen steeds meer genieten en positiever in het leven staan.
Elke dag kijk ik naar “haar” steentje en de bordjes met wat nog wel en (nog) niet kan en probeer daar een uitdaging in te vinden.
Voor mij een TOPCOACH !!

medewerker / werknemer

1. Vitaliteitsgroep heeft mij enorm geholpen tijdens een periode waarin ik steeds verder wegzonk in stress en oververmoeidheid.
Vanaf het eerste belletje tot aan het laatste gesprek hebben ze me doelgericht geholpen, zonder zweverig geneuzel.
Binnen 3 maanden was ik weer volledig aan het werk en voelde ik me 100% beter ten opzichte van het beginpunt.

Uiteraard was ik blij toen ik het traject kon afronden echter vond ik het ook jammer om afscheid te nemen van mijn coach, we hadden een goede band en het is een stik goede vent. Buiten de stof die we behandelden konden we ook lachen met elkaar.

2. Kundig, rustig, pakt door als het moet, veel gewandeld, veel gepraat, pakt alle zaken aan en heeft het gewenste doel bereikt.

medewerker / werknemer

De coach was: Lidy Geerts (oud member)

confronterend, fijn en leerzaam ik heb geleerd te ont-MOETEN en bewust te ZIJN, mijn schuldgevoel los te laten, mijn kern- en hulpkrachten te vinden, ik heb geleerd om vanuit mijn hart te leven en naar mijn gevoel te luisteren en te handelen. Hoe ga ik het geleerde vasthouden? aandacht houden voor mezelf en opletten dat ik niet teveel doorzet. Dat zal met vallen en opstaan gaan 😉 Blijft een puntje van aandacht. Dit traject heeft me bewuster gemaakt over mezelf, met mijn sterke kanten maar ook mijn valkuilen. Ik heb handvaten gekregen die me helpen en die ik kan blijven inzetten.

‘everybody needs a Lidy in their live’ Ik snap niet dat een vitaliteitscoach niet wordt geadviseerd door een huisarts en ook niet (gedeeltelijk) vergoed wordt door de zorgverzekering!

medewerker / werknemer

De coach was: Frans Brouwers

Begin dit jaar heb ik last gekregen van paniekaanvallen en angst. Ik wilde nooit toegeven aan hulp, ik dacht namelijk altijd alles zelf te kunnen oplossen. Totdat het mijn werk ging belemmeren en een gesprek heb gehad met mijn manager. Hij heeft me eigenlijk toch weten te motiveren om hulp te zoeken. Zodoende ben ik bij Frans terecht gekomen. Hij heeft mij heel erg geholpen met het aanpakken van mijn paniekaanvallen en een stukje angst. Door heb ben ik gaan inzien dat er zeker wat aan paniekaanvallen en angst gedaan kan worden. Doormiddel van de hulpmiddelen en methodes die Frans mij geleerd heeft heb ik leren omgaan met paniekaanvallen en angst. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik weet hoe ik kan handelen wanneer dit nog eens gaat gebeuren. Vooral de stap naar hulp toe heeft mij geholpen. Hierdoor ben ik gaan inzien dat ik niet alles alleen hoef te doen.

 

medewerker / werknemer

De coach was: Janine Jacobs

“Ik werd vorig jaar geconfronteerd met een burn-out. Ik heb nog nooit zo weinig energie gehad. Janine heeft mij in deze periode begeleid en ervoor gezorgd dat ik mijn (positieve) energie weer gevonden heb. Ik heb geleerd dat de kracht vanuit mijzelf komt en dat ik kwaliteiten heb waaruit ik die kracht kan putten. Ik heb het roer weer over mijn leven. Nu ben ik weer begonnen met mijn werk. Dankzij Janine en haar begeleidingstraject kan ik dit weer aan. Ik ben je ontzettend dankbaar, Janine. En ik zou iedereen zo’n traject willen toewensen. Ook diegenen die (nog) geen burn-out hebben. Het is zo geweldig om te weten waar je je energie kunt halen……top Janine!”

Ze geeft in een mail nog aan dat ze het soms van de daken wilt schreeuwen dat Janine haar fantastisch geholpen heeft (en nog steeds helpt).

medewerker / werknemer

Ik heb een hele prettige samenwerking met Anne gehad. Ze luisterde echt naar me en gaf mij goede tips om iets op te pakken. Ik ben hier erg blij mee. Ik ben er daardoor ook snel bovenop gekomen. Ik ben zeer tevreden.

werkgever

Als het gaat om resultaat bij de medewerker vind ik dat lastig om aan te geven, omdat ik denk dat de relatie tussen coaching en effect complex is gezien de aard van de problematiek en vraagstelling. Wel weet ik dat ik je ondersteuning als erg professioneel heb ervaren. Zowel richting medewerker, als richting werkgever. Het was prettig dat er contact was over wat wij als werkgever konden doen ter bevordering van de sitatie. Dit was ongevraagd advies, wat helpend was.

werkgever

Wij zijn heel blij met de coaching van jullie coach zoals deze heeft plaats gevonden. Onze medewerker is er daadwerkelijk sterker en beter uit gekomen. Wij doen zaken met meerdere coaches en zoeken altijd per persoon uit wat iemand nodig heeft.

De vitaliteitsgroep zit vanaf nu bij deze coaches en daar waar nodig zullen we jullie hulp zeker inroepen.

 

medewerker / werknemer

De coach was : Nita van Vliet

Heb er een tijdje over gedaan maar onderstaand een berichtje over hoe ik jouw hulp ervaren heb.

Allereerst dank je wel dat ik bij jou mijn ei kwijt mocht. Na ons eerste gesprek wist ik al dat ik met jou wel wilde praten. Praten over van alles en nog wat, toch steeds een rode draad erin. Lekker nuchter en recht door zee, geen poespas… dat kwam mij mooi uit want ik ben niet van de tierelantijntjes, hup gas erop. Je hebt feilloos aangevoeld wat ik nodig had. Jij hebt mij zover gekregen dat ik tegenwoordig het gas toch af en toe los laat, sneller constateer of een probleem bij mij of die andere persoon hoort. Spiegels plaatsen was een veelbesproken onderwerp ?.
Ik ken mijzelf een beetje en had niet verwacht dat iemand dit kon bereiken, nogmaals dank voor alle hulp want dankzij jou ben ik nog lekker actief (zowel werk als privé).

———

Enkele evaluaties via een bedrijfsarts:

Medewerker 1
Zojuist op mijn spreekuur een zeer enthousiaste heer …. gezien. Dit traject biedt hem veel inzicht, het is hard werken zo geeft hij aan, maar ervaart het als zeer nuttig. “veel beter” dan het in het verleden doorlopen traject met HSK. Hij beoordeeld het als “een absolute 10”. Wilde ik je ven meegeven!

Medewerker 2
Ik raad het iedereen aan cijfer 9. Burn out coach in combinatie met fit max groep van de werkgever is helemaal een goede combinatie. Bevorderd het herstel en sluit goed op elkaar aan. Ik ben al aan het oriënteren voor opleidingen?

Medewerker 3
ik heb gisteren een mooi gesprek gehad met een medewerker die wordt gecoached door de VitaliteitsGroep en met hem gesproken over zijn waardering voor de dienstverlening van de coach.

Hij sprak uit dat hij nooit een 10 geeft, een cijfer geven een vreemd systeem vindt en daarom de dienstverlening als “ruim voldoende” wenst te beoordelen. De dienstverlening van de coach is veel beter dan de ondersteuning die hij eerder heeft gekregen, waarbij aangemerkt dat hij onze dienstverlening zeker wil aanbevelen voor anderen.

———

Uit een periode voordat wij deze pagina in het leven hebben geroepen.

Ik heb de workshop als zeer positief ervaren en ging met een bonk positieve energie naar huis. Op mijn werk heb ik honderduit verteld over deze avond en verschillende collega’s reageerde ook erg enthousiast. Alle stoelen waren bezet bij de workshop `Nooit meer te druk’ gegeven door de VitaliteitsGroep uit Breda. Verwachtingsvol gingen we met elkaar in gesprek over waarom iedereen het toch zo druk heeft de laatste tijd. Door allerlei werkvormen kwamen we er ook steeds meer achter dat je daar voor een deel ook zelf debet aan bent en vooral… wat je kunt doen om je daarvan bewust van te worden. Ook hoe je je plezier terug kunt krijgen. En er iets aan te doen. De coaches stelden ons hele goede vragen naar aanleiding van een tweegesprek waarin we oprecht en open naar de ander moesten luisteren en alleen vragen mochten stellen. In alle veiligheid werden er hele persoonlijke dingen verteld door de deelnemers.

Het laatste deel van de workshop bestond uit `Over-de-streep’. Methode waarin hele persoonlijke en indringende stellingen werden voorgelegd aan de groep en als je daar mee te maken had gehad, je over de symbolische streep kon lopen. Krachtig en kwetsbaar hoe de deelnemers hieraan meededen. Een hele bijzondere workshop die zeker navolging verdient.

 

Een selectie van praktijkvoorbeelden van onze coaches


 

Klant / medewerker

Op een rustige manier en op mijn eigen tempo vooruit…!
Ik merkte dat ik me veel bezighield met wat anderen van me vonden en spiegelde dit op mezelf. Ik realiseerde me later dat ik ook vele momenten uit het verleden erbij haalde, die de situatie er niet beter op maakten. Dit was niet de manier om me te uiten, ik wilde graag mijn manier van denken veranderen. Roel heeft me enorm geholpen, doordat ik zelf mijn eigen tempo kon bepalen in de coaching. Hij heeft het rustig uitgelegd, deze manier van uitleggen paste goed bij mij. Ik vond het prettig dat het nooit een probleem was om even te bellen of om een berichtje te sturen als ik ergens mee zat. Ik heb geleerd om me meer kwetsbaar op te stellen. Ook heb ik geleerd dat het niet nodig is om mezelf te verdedigen als ik negatieve prikkels binnenkrijg van een ander. Echt heel fijn !


Hein van der Meijs

Ik heb een energetisch traject bij Hein gedaan, daarnaast ook een persoonlijke en bedrijfsreading bij Rianne.
Dit alles bij elkaar heeft mij zoveel rust gebracht en inzichten in mijzelf gegeven waardoor ik als persoon gegroeid ben, maar tevens ook in mijn functie binnen mijn bedrijf. Mijn personeel reageert veel beter op de ‘verbeterde’ uitgave van mezelf.
Mijn 3 kinderen hebben ook de energetische behandelingen van Hein ervaren en hebben hem benoemd tot hun ‘tovenaar”
De rust in hun hoofd die ze ervaren is bijzonder! Daarom  Rianne en Hein nogmaals super bedankt en ik blijf bij jullie voor verdere persoonlijke ontwikkelingen.

Liefs Joop Jvg bedrijfsdiensten


Lidy Geerts

Verhaal van Jan: Door onverwerkte emoties, werkdruk en verhuizing werd alles mij op 23 juni teveel en storte ik in toen ik het beslag van een ei liet vallen. Daarvoor zat ik al ruime tijd niet lekker in m’n vel en k0n ik nergens van genieten. Ik had al eerder hulp gezocht maar dat mocht niet baten.

Na een bezoek aan de praktijk ondersteuner van de huisarts werd bij bij een combinatie van een burn-out en depressie vastgesteld. Ik zat vanaf 23 juni thuis en het nadeel was dat het bezoek ik de vakantie periode was en ik lang op hulp moest wachten.

Op dat moment trok ik me het liefst de hele tijd terug want ik kon in eens niet meer tegen drukte, sliep slecht, deed continu piekeren, was emotioneler, had nergens energie voor, kon niet meer ontspannen, voelde me niets waard, vergeetachtig, pijn in nek borst en schouders, verdrietig zonder te weten waarom etc.

Op het moment dat ik een afspraak met Lidy maakte zat ik er echt helemaal doorheen. Op 8 augustus had ik mijn eerste afspraak.

Op dit moment ben ik niet meer continu depressief of overspannen. Ik heb veel goede momenten en zo nu en dan een terugval. Ik ben er nog niet maar dankzij lidy kan ik er nu beter mee omgaan en heb ik het vertrouwen dat ik er uit ga komen. Op de momenten dat ik het vertrouwen  verlies moet ik op den duur toch denken aan wat Lidy mij leert, dat het slechts gedachten zijn. Ik leer in het heden te zijn en te accepteren dat ik in deze situatie zit. Voor ik bij Lidy kwam kon ik dit niet. Lidy leert mij anders te denken en goed voor mezelf te zijn. Door terug te gaan naar het verleden leer ik opgeslagen emoties (wachters) te accepteren dat ze er zijn en door leren anders te denken er mee om te gaan. Dit vind ik nog erg moeilijk maar ik ben er ook nog niet. Het is prettig dat Lidy mensen begrijpt die hoog gevoelig zijn. Hier liep ik bij de psychologen altijd op stuk. Lidy leert mij goed naar mijzelf te kijken.


Marlene Hanssen

M. gaat zitten met een diepe zucht. Ze is moe, ontevreden met haar werk en weinig gemotiveerd.

M. is docente op een groot ROC. Na maanden afwezigheid ten gevolge van complicaties tijdens de zwangerschap van haar tweede kind, keert ze na de geboorte van een gezonde dochter, terug voor de klas. M. is begin 40, ambitieus en een doorzetter.

Er is in de tijd van haar afwezigheid nog al wat veranderd binnen de organisatie. De eisen die haar werk nu aan haar stelt, ervaart ze als zwaar. Ze voert meerdere gespreken met haar directeur. Ze zegt hierover: “ P. ondermijnt mijn gevoel van eigenwaarde.”.
Binnen korte tijd gaat ze met tegenzin naar haar werk. Ze is moe en geeft zelf aan “Het is altijd gedoe; niks gaat vanzelf”. Ze irriteert zich aan de sfeer, wantrouwt haar collega’s en is bang ‘uitgerangeerd te worden’.

M. geeft aan te willen solliciteren naar een andere baan maar weet niet wat ze wil. Binnen haar huidige drukke thuissituatie komt dat ook niet zo goed uit.

Om helderheid te krijgen in de voorwaarden waar een prettige werkomgeving voor M. aan moet voldoen, vraag ik haar de waarden te benoemen en te prioriteren die zij binnen een werksituatie belangrijk vindt. Vervolgens kijken we vanuit deze waarden naar de huidige organisatie. Zijn deze er echt niet of is het een kwestie van anders benaderen? Ze ziet perspectief en mogelijkheden waardoor de negatieve denkspiraal wordt doorbroken.

Kwaliteiten waarover ze beschikt, die ingezet kunnen worden om deze waarden te kunnen bereiken, zijn gemakkelijk gevonden. Haar houding verandert van defensief in proactief. We spreken over te benaderen personen die haar kunnen helpen bij het bereiken van haar plannen, creëren van een werkplek waar ze graag naar toe gaat, waar ze gehoord en gezien wordt.

M. heeft nu duidelijkheid en kijkt anders naar de organisatie. Het eerstvolgende functioneringsgesprek met de directeur verloopt soepel en naar wens. In het Persoonlijk Ontwikkel Plan kan ze haar wensen aangaande haar verdere ontwikkeling aangeven. Er volgt een positieve beoordeling en ze stijgt in salarisschaal.

Hoewel M. nog steeds binnen dezelfde organisatie werkt en het lesgeven er niet gemakkelijker op wordt, gaat ze weer met plezier naar haar werk. Ze heeft een positieve houding en een doel voor ogen.


Hein van der Meijs

Al meteen toen ik bij Hein binnenkwam, wist hij de vinger op de zere plek te leggen. Mijn hoofd zat overvol en dat heeft hij met een energetische behandeling meteen leeggemaakt. Dat was direct merkbaar, ik voelde me een stuk opgeluchter en kon daardoor ook makkelijker mijn verhaal vertellen. Het verdriet kwam eruit. Ik voelde me begrepen, terwijl Hein mij nog helemaal niet kende. Daarna heeft Hein in vier opeenvolgende sessies via energetische behandelingen mij laten aarden en de blokkades weggenomen. Ik voelde en zag aan mijn lichaam dat er energie doorheen stroomde. Ik werd weer zelfbewuster en voelde me niet meer dat ‘muurbloempje’. Doordat bij mij de energie weer ging stromen, kwamen er ook weer mooie dingen op mijn pad. De balans was weer teruggekomen. Ik leerde ook dat e.e.a. te maken het met mijn hooggevoeligheid. Met dat gegeven kan ik nu beter omgaan.

Hartelijke groeten,
Erica


Peter van Hussen

Een medewerker van een financiële dienstverlener kwam thuis te zitten met een burnout. Na een maand re-integreren werd al snel duidelijk dat terugkeren in de functie niet de juiste weg zou zijn. Dat was een enorme domper, hij ervaarde dat als gezichtsverlies voor zijn omgeving en daardoor was hij behoorlijk down. Op dat moment was voor hem niet helder hoe alles zou gaan verlopen, hoe de toekost eruit zou gaan zien. Zijn geringe zelfvertrouwen kreeg een geweldige dreun en zakte naar het nulpunt. Met hem ben ik een traject van herstel in gegaan en via gesprekken en oefeningen heeft hij inzicht gekregen in zijn vaardigheden en en kwaliteiten. Zijn zelfvertrouwen en weerbaarheid zijn enorm toegenomen en het gevoel van eigenwaarde is hierdoor weer terug.

Hij verwoordt het als volgt:
“Het was tijdens het traject soms even doorbijten en het was pittig om jezelf een spiegel voor te houden. Wel heeft het een heel mooi resultaat opgeleverd. Door de gesprekken en opdrachten heb ik inzicht in mijn karakter en persoon in relatie tot mijn werk gekregen. Ik ben hersteld en zit er veel positiever in dan een jaar geleden. Met allerlei scenario’s waar ik geen controle over heb, kan ik veel beter mee omgaan. Deze leiden niet meer tot onrust.
Ik heb een nieuwe job gevonden en voel mij gelukkiger dan ooit. Bij dit bedrijf komen mijn kwaliteiten volledig tot zijn recht en ervaar ik deze meerwaarde voor het bedrijf hebben. Mijn zelfvertrouwen heeft hierdoor een flinke boost gekregen. Ik voel mij zekerder dan ooit tevoren.
Over het gevolgde traject ben ik zeer tevreden. De stappen en oefeningen waren logisch en hebben ervoor gezorgd dat mijn twijfels en onzekerheden zo goed als verdwenen zijn. Peter dank daarvoor.”


Lidy Geerts

Begin februari kwam ik thuis te zitten, voelde me moe, alleen , huilerig, boos. Alle emoties liepen door elkaar heen. Vooral angst overheerste, waarom ik, niemand mag me, ik heb gefaald. De gedachtes waren 9 van de 10 zeer negatief.

Er was veel boosheid, van waarom??

De dokter zie dat ik thuis moest blijven en stuurde me door naar een psycholoog. Alleen daarvoor was de wachttijd 6 weken. Alleen al het wachten maakte me meer bang. Ik durfde niet meer naar buiten en kreeg medicijnen om mijn angst te onderdrukken. Mijn zoontje zijn 6e verjaardag heb ik niet veel van meegekregen. Leek wel een robot, had geen gevoel erbij. Na 5 dagen ben ik ermee gestopt omdat ik bang was om er verslaafd aan te raken.

Na 6 lange weken kan ik terecht bij d psycholoog, na wat vragen verteld ze me dat ze me niet kon helpen en dat ze me doorverwijst naar de viersprong. Ik wist wat het was en dacht nee dat is echt voor mensen die echt veel stoornissen hebben of iets heel heftigs hebben meegemaakt. Op de terugweg alleen maar gehuild en mijn angst werd alleen maar groter, zakte alleen maar dieper weg. Als ik in de spiegel keek zag ik mezelf niet meer, niemand eigenlijk.

De teleurstelling werd grote door de verschrikkelijke lange wachtlijst van het GGZ, nog minstens 8 weken voordat ik een intake kon krijgen. Ik kon niet meer, wilde niet meer. Wilde alleen maar hulp. Maar 14 weken in totaal wachten is voor iemand die in de put zit vreselijk lang!

Gelukkig had ik een goede, lieve en meedenkende verzuimdienst medewerker. Ze had contact gehad met Lidy en zij vond mij daar bij passen. Ik vond het prima, was al blij dat ik zo snel hulp kon krijgen. Zij ging overleggen met mijn werk en op dezelfde dag, vrijdag 24 maar, kreeg ik al groen licht. Het bizarre is dat ik op dezelfde dag ook gebeld wordt door de viersprong dat ik op intake mocht. Ik raakte helemaal in de war, waar moest ik nou voor kiezen? Toen ik Lidy aan de lijn kreeg voelde het vertrouwd en was de keuze gauw gemaakt. 30 maart was de eerste afspraak. En Nieuw Begin Coaching is de beste keuze die ik heb gemaakt, ten eerste stelde Lidy mij heel erg op mijn gemak. Was zo ontzettend bang en onzeker en bang voor het onbekende.

Ook had Lidy als snel door dat ik geen stoornissen had, maar dat het vooral mijn gedachtes waren waar ik zo ontzettend veel last van had. Iets wat ik in al die jaren mijzelf had aangeleerd. Alles wat ik deed was met mijn ego en mijn hart was ik kwijt geraakt. Lidy leerde mij weer te vertrouwen op mijzelf, dat ik belangrijk ben en ik zelf het heft in handen kan nemen. Ze neemt alle tijd voor je, je bent geen nummertje maar een individu die er toe doet. Je mag haar altijd bellen of appen. Ook krijg je opdrachten mee naar huis zodat je jezelf nog beter gaat begrijpen.

Wat ik zo fijn vind dat ze oprecht eerlijk en duidelijk is. Dat maakt het voor mij zo helder en krijg ik het steeds helderder voor mij in mijn hoofd. Ik zie de toekomst zonnig in. Ik heb mezelf terug gevonden en eigenlijk ben ik best een leuk persoon, ik kan het prima met mij zelf vinden. En ik kom nu op nummer 1 en daar ben ik jou “Lidy” onwijs dankbaar voor dat jij mij daarbij hebt geholpen, bedankt.

Zoals gezegd in de reclame van L’Oréal: Because you’re worth it!

Liefs S.

088 – 2010 500
info@vitaliteitsgroep.nl

Let op: We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Als u deze website gebruikt gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. meer informatie

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. Wanneer u zich aanmeldt voor een van onze diensten vragen we u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. Wanneer u e-mail of andere berichten naar ons verzendt, is het mogelijk dat we die berichten bewaren. Soms vragen wij u naar uw persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers van een derde partij. Wij zullen deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Onze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen. De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten