Re-integratie
versneller

2 Opties: losstaand of toe te passen als traject versneller bij de herstelprogramma's.

Snel & effectief

Het is helaas niet ongewoon dat een belangrijke medewerker uitvalt door overmatige stress of een burn-out. Dit kan grote gevolgen hebben voor de organisatie en de andere medewerkers die hun werk moeten overnemen. Het is daarom belangrijk om snel te handelen en een traject op te zetten voor re-integratie van de uitgevallen medewerker. Gelukkig zijn er nu twee versnelde mogelijkheden beschikbaar om de re-integratie te bespoedigen.

Ons re-integratietraject kan een toevoeging zijn op een van onze hersteltrajecten, maar het is ook mogelijk dit losstaand te volgen. 

1 | Retraite

Voor 1-2 medewerkers uit hetzelfde bedrijf.

Als je op zoek bent naar een manier om snel resultaat te behalen en langdurig verzuim te beperken, dan biedt onze retraite uitkomst. Tijdens onze drie- of vijfdaagse programma krijgen één of twee medewerkers de kans om te verblijven in het gastenverblijf van een van onze specialisten, gelegen nabij Norg in de kop van Drenthe.

Onze specialist is een voormalig bewegingswetenschapper die haar wetenschappelijke carrière achter zich heeft gelaten om anderen te helpen met haar kennis en ervaring. Gedurende het verblijf krijg je niet alleen coaching, maar heb je ook alle ruimte om te ontspannen en nieuwe inzichten te verwerken. En dat alles in een prachtige omgeving waar je kunt genieten van rust en natuur.

Deze retraite is ook mogelijk in combinatie met het QuickFit programma, of een van de andere herstelprogramma’s.

Indeling van de dagen

De eerste dag staat in het teken van luisteren. De VG-specialist luistert uitgebreid naar het verhaal van je
medewerker. Deze wordt aangezet tot luisteren naar zichzelf. We doen dat middels oefeningen, waarmee je
medewerker geholpen wordt om tot de ware kern van zijn/haar vraag te komen. Daarnaast staat zelfzorg
centraal. Gezonde voeding, beweging en ontspanning staan centraal

Op de tweede dag gaan we wat dieper in op het dagelijks leven van de coachee. Hoe goed zorg je voor jezelf? Gezonde voeding, beweging en ontspanning (fase 1) staan centraal. En we herhalen de oefeningen die aanzetten tot luisteren (naar jezelf).

Op dag drie vindt er meestal een omslag plaats. De coachee is dan lang genoeg uit zijn/haar dagelijkse routine om ineens veel dichter bij zijn/haar ware kern te komen. Hij/zij voelt ineens veel beter wat er werkelijk toe doet. We komen nu snel tot de kern
van fase 2.

(intensieve retraite, optioneel)

Op de vierde dag voelen de meeste mensen dat de weerstand die ze eerder nog voelden, is overgegaan in actiebereidheid. We focussen op het vervolg, de tijd ná de retraite. Met welke blik ga je naar je werk kijken? Welke aspecten mogen geheeld worden en via welke weg gaan we dat doen? 

Op de laatste dag wordt alles nog eens doorgelopen en worden de puntjes op de i gezet. Er is deze week een aantal knopen doorgehakt en dat voelt goed. De coachee heeft helder voor ogen welke belemmerende overtuigingen aan de kant gezet kan worden, en hoe hij/zij vanuit zijn/haar kern bij kan dragen aan de organisatie waar hij/zij werkt. De coachee kan de volgende dag naar zijn/haar werk rijden om te beginnen met reïntegreren.

2 | Pelgrimstocht

Voor 4-6 medewerkers uit een of meerdere bedrijven.

Met onze vierdaagse pelgrimstocht versnellen wij het hersteltraject voor mensen met stress- en burn-outklachten. Wandelen, een belangrijk onderdeel van het programma, stimuleert het herstelproces. Een goede conditie is vereist voor stevige wandelingen van minimaal een uur.

Wandelen in de natuur brengt direct rust en ontspanning. Het activeert de hersenen en maakt het denken helderder. Tijdens het wandelen ervaart de deelnemer zijn eigen kracht en opent hij zich voor de coach en tochtgenoten.

Er ontstaat al snel een vertrouwensband tussen de deelnemers, wat ruimte biedt voor een doorbraak. Belangrijke vragen worden behandeld, zoals: wie ben ik en welke verantwoordelijkheid heb ik te nemen?

De stilte van de natuur en het ritme van het klooster helpen om los te komen van het dagelijks leven en tot rust te komen. Het biedt ruimte om te reflecteren en inzichten te verdiepen door gesprekken met de coach en tochtgenoten.

We werken met vier dagthema’s waarbij essentiële vragen aan bod komen. 

De pelgrimstocht is ook mogelijk in combinatie met het QuickFit programma, of een van de andere herstelprogramma’s.

Indeling van de dagen

Tot rust komen.

 • Hoe kom ik tot rust?
 • Wat ervaar ik daarin?
 • Oefeningen, tools & tricks

Je rugzak.

 • Wat draag ik allemaal mee in mijn rugzak?
 • Wat maakt mijn rugzak zo zwaar of just licht?
 • Wat wil ik achterlaten of juist meenemen in mijn rugzak?

Onderweg zijn.

 • Wat bezielt mij onderweg?
 • Hoe loopt mijn Pad? Wat is mijn rode draad?
 • Welke patronen herken ik?
 • Welke verantwoordelijkheid heb ik daarin?
 • Hoe stel ik mijn kompas bij? Wat wil ik anders en wat heb ik daarvoor over?

Thuiskomen.

 • Thuiskomen, wat betekent dat voor mij?
 • Wat wil ik meenemen naar huis?
 • Hoe geef ik dat een plek in mijn dagelijks leven?
 • Hoe loopt mijn pad naar herstel verder?

Klant reviews