QuickFit

Onderdeel van: herstelprogramma’s 1-op-1 coachen

Een snelle & efficiënte oplossing

Het Quick Fit-programma is ontworpen om effectief en efficiënt te zijn bij het herstellen van overmatige stress of een lichte burn-out. Dit programma bestaat uit coaching-sessies en begeleiding van totaal 24 uur. Door deze compacte aanpak kunnen we snel en doelgericht werken om de medewerker weer op de been te krijgen. Dit vermindert het leed en de druk op andere medewerkers, HR en leidinggevenden en bespaart kosten.

Onze ervaren coaches werken samen met de deelnemer om de oorzaken van stress en burn-out te begrijpen en op te lossen. Het resultaat is een verbeterde geestelijke en lichamelijke gezondheid, zodat de medewerker weer volledig kan functioneren in het dagelijkse werk.

Aantal sessies

Zodra wij de aanvraag hebben ontvangen, starten wij direct met het proces.

Allereerst nemen wij binnen 24 uur contact op met de medewerker voor een intakegesprek*. Vervolgens kunnen wij snel van start gaan met de 1e sessies zodra onze offerte is geaccepteerd.

Aan sessies en begeleiding zijn in totaal 24 uur (of een afgeleide hiervan) beschikbaar. De duur per sessie is afhankelijk van de cliënt (maar uiteindelijk bepaalt onze specialist).

 • sessies van 60 minuten
 • sessies van 45 minuten
 • sessies van 120 minuten
 • sessies van 90 minuten

*Indien na de intake blijkt dat er niet de benodigde klik is met de door ons ingeschakelde specialist, zal er binnen 24 uur een nieuwe intake worden ingepland.

Inbegrepen

Naast de sessies met de medewerker zijn er altijd extra bijkomende werkzaamheden. Denk hierbij onder meer aan:

 • Voorbereidingen op de sessies
 • Diverse administratieve handelingen m.b.t. het proces en de verslagleggingen
 • Ruggespraak met collega VG-specialisten en de VG-trajectmanager
 • Rapportage aan de bedrijfsarts
 • Gesprekken met overige partijen/stakeholders (fysio, thuisfront, huisarts, psycholoog, etc.),
 • Het opstellen van documenten, maken van berekeningen, uitzoekwerk, beantwoorden en versturen van mails
 • Het voeren van een of meerdere driehoekgesprekken met de leidinggevende, medewerker en coach.

Extra mogelijkheden

Door een combinatie van ons QuickFit hersteltraject met een drie- of vijfdaagse retraite kunnen wij het herstelproces nog verder versnellen. Na de retraite kan de medewerker direct starten met re-integratie en gaan wij verder met het QuickFit hersteltraject om het herstel te bevorderen.

Een andere optie is om te kiezen voor onze pelgrimstocht, die voorafgaand aan het QuickFit hersteltraject kan worden gevolgd om vergelijkbare resultaten te bereiken. Wij kunnen samen met de leidinggevende, HR en medewerker bepalen wat het beste past bij de behoeften van de medewerker.

Belangrijke informatie

Het multidisciplinair werken staat bij ons hoog in het vaandel. Als de situatie erom vraagt kunnen collega specialisten voor een of meerdere sessies worden ingezet.

Wij streven ernaar het traject binnen 90 dagen na het eerste contactmoment met de medewerker af te ronden.

Tot slot vinden er na afronding van een traject nog altijd enkele nazorg contactmomenten plaats.

Bekijk onze specialisten

Klant reviews