In de afgelopen jaren is er een opvallende trend merkbaar bij bedrijven met betrekking tot ziekteverzuim. Hoewel het aantal werknemers dat zich ziek meldt in absolute aantallen is afgenomen, zien we tegelijkertijd een toename in het totale aantal verzuimdagen. Met andere woorden, hoewel er minder werknemers zijn die ziek worden, is de gemiddelde duur van hun afwezigheid van het werk langer. Deze ontwikkeling baart velen zorgen en vereist dringende aandacht en actie.

Enkele mogelijkheden voor coaching

Waar wij bij kunnen helpen.

Preventief coachen om erger te voorkomen. Neem jij je werk letterlijk en figuurlijk mee naar huis? Ben je in het weekend uitgeput? Loopt het thuis niet meer zoals je wilt of ben je gewoon te druk, maar weet je hierin geen uitweg te vinden? Heb je lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nek-schouderpijn en/of slecht slapen? Wij bieden hulp. Er zal één op één coaching plaatsvinden om jou zo goed mogelijk te laten herstellen.

Een burn-out is veelzijdig, het raakt je 4D – fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Voor mensen die te maken hebben met een burn-out, kan het dagelijks leven een enorme uitdaging zijn. Het gevoel van overweldiging en uitputting kan een grote impact hebben op het welzijn en de kwaliteit van leven. 

Wij nemen de taak van tijdsintensieve werkgeverszorgen op ons door het bieden van een alles-in-één oplossing. Met onze brede expertise op diverse gebieden, ontzorgen wij volledig en zorgen met ons multidisciplinaire team voor de coördinatie en uitvoering van alle benodigde interventies.

Bij de Vitaliteitsgroep begrijpen we dat ieder post-COVID herstel anders is en daarom passen we ons herstelprogramma aan op de individuele behoeften van de medewerker. De intensiteit en tijdsduur van de sessies worden afgestemd op de belastbaarheid van de medewerker. Bij specifieke hulpvragen schakelen we multidisciplinaire hulp in van specialisten uit ons landelijke netwerk. In sommige gevallen kan reizen nodig zijn, maar we bieden ook online sessies aan.

Onze aanpak is gericht op het welbevinden van de individuele medewerker, maar ook van hun omgeving, zoals familie, vrienden, werkgevers en verzekeraars. We zijn toegewijd en betrokken en bieden meer dan alleen inzichten en tools. Het welzijn van de medewerker staat voorop en we zijn er om hen te ondersteunen bij een snel herstel.

De moderne maatschappij vraagt veel van je , zeker als je gevoelig bent van aard. Staat er bijvoorbeeld een promotie op je te wachten? Dan is het van belang om mentaal gezond te blijven. Je zult dus actie moeten ondernemen. Als jij beter wordt met mensen onderling, dan word je simpelweg beter in het leven. Dan ervaar je minder stress, minder ruzies, minder gedoe.

Wil jij jezelf verder ontwikkelen binnen het bedrijf waar je nu werkzaam bent of in overleg met je leidinggevende/hr een overstap maken? Heb jij ambitie en wil je jouw talenten benutten maar weet je niet goed wat het beste bij je past? Of wil je een andere kant op ontwikkelen in jouw loopbaan en lijkt het jou goed om met iemand te sparren over jouw opties?

Een baan in het buitenland klinkt aantrekkelijk, het internationale leven lokt. Cultuurverschillen zijn een ernstig onderschatte factor voor hen die internationaal werken. Expats ervaren wel de cultuurverschillen maar (h)erkennen ze niet als zodanig.

Dat je je cultuur niet even terzijde kunt schuiven en vanuit een andere cultuur kunt leven en denken, blijkt uit het feit dat je cultuur een onderdeel is geworden van jezelf: hoe je denkt, handelt en voelt. Problemen op de werkvloer ontstaan dan ook snel.

Rouwverwerking is de manier waarop iemand na een ingrijpende verdrietige ervaring tot rust probeert te komen. Dit proces kan optreden bij het verlies van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen of een wedstrijd.

Het verzuimcijfer is de graadmeter voor de bedrijfsconditie. Huis- en bedrijfsartsen schrijven een uitgevallen werknemer soms voor ‘eens even uit te rusten’. Hoewel dat een waardevol advies lijkt (voor korte tijd), neemt de kans op langdurig verzuim hierdoor juist toe. Hoe langer iemand uit het arbeidsproces is, hoe moeilijker het wordt om terug te keren op de werkvloer. Wij staan graag voor je klaar om dit verzuimcijfer zo laag mogelijk te houden.

Denk hierbij onder meer aan: voedingspatronen, overgewicht, doelen stellen, motivatie vasthouden en meer. Wij hebben door het hele land specialisten die hierbij kunnen helpen.

Tijdens twee online coaching sessies van ca. anderhalf uur kun je preventief gebruik maken van onze powercoaching. Kortstondig op het gebied van mentale, leefstijl- en zakelijke gezondheid voor het bewaken van jouw gezondheid en het voorkomen van uitval.

Hoe ga ik om met een naaste die een burn-out heeft? Het is niet altijd makkelijk om dichtbij een persoon met een burn-out te leven, maar jouw hulp is wel erg belangrijk. Zo kun je burn-out symptomen herkennen en eventueel helpen bij het creëren van ontspanning. Wie helpen jou (familielid, partner, vriend(in) of collega) om jouw naaste te ondersteunen.

Het is tijd om onze mentale gezondheid te omarmen en te koesteren, en te erkennen dat een VitaliteitsGroep coach meer dan alleen kan helpen om het beste uit onszelf te halen. Bij onze coaching komt fysiek en mentaal altijd samen om tot een duurzaam herstel te komen.

Laten we eens wat meer liefde geven aan coaching, net zoals we een bezoekje brengen aan de fysiotherapeut voor fysieke ondersteuning.