Heb je medewerkers die gestrest zijn, dreigen of in een burn-out zijn beland, dan is de traditionele aanpak dat zij meestal door de bedrijfsarts naar de welbekende instellingen worden gestuurd, vervolgens wordt er een bepaalde stoornis (DSM-5) vastgesteld.

Voor de medewerker is dit vaak fijn om duidelijkheid te krijgen. Maar bij duurzaam herstellen zien wij dat wanneer je alleen uitgaat van deze stoornis de behandeling niet voldoende is.

Het begrijpen waarom je op een bepaalde manier in het leven staat, handelt en denkt ga je met een van onze specialisten onderzoeken en met praktische toepasbare tools en oplossingen aan de slag.

Enkel psychische aanpak, en dat gebeurt nog altijd anno 2023, is niet voldoende! Bij de VitaliteitsGroep zien we jouw medewerkers als meer dan slechts een client. Wij geloven in het kijken naar de echte mens achter de mens, en daar gaan wij mee aan de slag.

“In tegenstelling tot deze welbekende traditionele instellingen, die nog steeds bezig zijn met onderzoek om betere behandelingen te ontwikkelen (lees hun eigen nieuwsberichten en posts), zijn wij ervan overtuigd dat de antwoorden en dus ook de oplossingen er al lang zijn.”

Het is simpelweg een kwestie van handelen naar deze kennis. Stress is namelijk niet louter een psychisch probleem; het heeft ook meerdere fysieke componenten. Denk simpelweg maar aan slecht slapen, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten die vaak het begin van een burn-out markeren. Het is altijd een samenspel tussen psychische en fysieke aspecten, en dat is precies waar wij ons op richten.

Bij de VitaliteitsGroep kijken we naar het complete plaatje en gaan we aan de slag met zowel de mentale als de fysieke gezondheid van onze cliënten, jouw medewerkers. En ja, dat betekent dat herstel snel en duurzaam zal zijn in vergelijking tot traditioneel waar het er anders aan toe gaat. Onze aanpak is gericht op het begrijpen van de diepere oorzaken van stress en burn-out en het bieden van oplossingen die er toe doen en écht werken.

Bij ons draait het niet louter om labels, maar om mensen. Jij als werkgever hoeft het traditionele pad absoluut niet te volgen en kan ons zonder enig probleem inschakelen. Wij ontzorgen jullie volledig, wat de meeste welbekende instellingen eveneens niet gewoon zijn. Wil je meer weten over hoe wij jouw medewerkers kunnen helpen bij hun vitaliteit en welzijn? Neem dan contact met ons op of ga naar onze website voor meer informatie. Samen kunnen we aan de slag gaan voor een gezondere en gelukkigere bedrijfscultuur.